+359 888 02 41 43

+359 882 26 76 23

2003- 2017 ©All rights reserved. Vertical Dimension paragliding club

Please reload

Recent Posts

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Featured Posts

Застреляха Термик ;(

April 9, 2017

Вчера, Лазаров ден, застреляха Термик посред бял ден. Застреляха не кучето. Застреляха член на семейството ни и най-добър наш приятел. 

Бяхме на разходка с нашата дъщеря, която е на година и половина, и трите ни кучета: лабрадор Термик, синът му Чартер ( кръстоска между лабрадор и канадски вълк) и Делта, бездомно кученце, което приютихме. След 30 минути кучетата изчезнаха в една долчинка. След малко се появиха Чартер и Делта. Но Термик не. Малко преди това чухме изстрел. Дори не мина мисъл през главите ни, че този изстрел е бил за Термик.

 

След 5 минути Цецо вече е на мотора си и обикаляше селото да търси Термик. В центъра го нямаше. Връщайки си лентата назад Цецо тръгна към мястото, от където ясно и отчетливо беше чул изстрела. Сякаш невидима сила го отведе до мястото където Темик лежеше безжизнен на десетина метра от входа на стопански двор,прострелян от упор с ловна пушка. Собствениците на стопанския двор, двама братя, вижадайки яростта и мъката в очите на Цецо, веднага почнаха да обясняват,че са чули изстрела от някаква кола, минаваща наблизо.

 

По мое настояване Цецо се обади на 112. Докато чака полицията, следвайки капките кръв от тялото на Термик, стига до входа на стопанския двор, където вижда локвичка кръв и в непосредствена близост концентратор от ловен патрон.

 

Полицейският патрул дойде. Братята признаха, че са застеляли кучето. Пристигна и криминална полиция. Екоравновесие също пристигнаха. Шест часа пpавиха обиск в стопанския двор и къщата на брат