Търсене

Парапланери изпълниха небето над морската градина и събраха погледите на стотици


Тазгодишното състезание по парапланеризъм – „Целно кацане Бургас 2014“ се проведе в рамките на двата почивни дни събота и неделя и завърши успешно. Организаторите от Burgas Paragliding C lub направиха следната равносметка след неговия край: огромен интерес от състезатели и публика, много емоции, неповторими атракции, добра организация и всеобщо задоволство от преживяното.

Всички близо 50 състезатели успяха да направят по 4 състезателни излитания и постигнаха завидни резултати при кацането в мишена. Победител все пак стана Веселин Георгиев от Перник. При дамите безапелационна отново беше чаровната литовка Риманте Цолова, която от скоро е съпруга на един от състезателите Цветан Цолов. Отборната победа пък беше за тима от Перник. Фактът, че най-младият състезател е на 26 години, а най-възрастният на 65, говори сам по себе си за широката любов, която получава този спорт.

Ето какво сподели директорът на състезанието и председател на сдружението Burgas Paragliding C lub Никола Тодоров след края на състезанието: „Изключително съм щастлив от факта, че проведохме едно добре организирано и атрактивно състезание, което на първо място премина без никакви инциденти, защото все пак здравето е най-важно. Бих искал да кажа едно огромно благодаря на Община Бургас, които ни помогнаха много, както и на всички наши партньори за подкрепата. Благодаря също на всички участници. Те направиха този уикенд специален и нека знаят, че ще ги чакаме отново следващата година. Мисля, че показахме колко красив, интересен и нужен е този спорт и силно се надявам за в бъдеще да имаме още много поводи да си говорим за него. Това състезание надмина по всички параграфи миналогодишното, затова скоро започваме да мислим и за следващото“.

Тази година състезанието беше първи кръг от националната лига по целно кацане. Като част от тази лига, то е регистрирано по FAI, които са Международната Федерация по Аеронавтика. С амото състезание носи FAI точки, които се събират от състезатели по цял свят, за да могат да участват на световни първенства.

Цитирано от: Novsport.com - Парапланери изпълниха небето над морската градина и събраха погледите на стотици


5 преглеждания0 коментари
0

+359 888 02 41 43

+359 882 26 76 23

2003- 2017 ©All rights reserved. Vertical Dimension paragliding club