Търсене

7-ят Световен шампионат по парапланеризъм, целно кацане. Риманте - световна вицешампионка! Сребро за


На олимпииската планина Бйелашница от 17 до 25 Август 2013 година се проведе Седмият световен шампионат по парапланеризъм в дисциплината целно кацане. В състезанието взеха участие най добрите 79 пилота в света от 18 страни.

Стартовете бяха на 1600 метра надморска височина от скипистата на северния склон на планината, а целта беше на 1200 метра височина на финалната част от пистата .

Оградено от всички страни с високи обекти, като гора, хотели, планински склон и лифт, мястото беше истинско предизвикателство за целно кацане. Всичко това беше гарнирано и със силна термичност на кацалката, характерна за голямата планина.

Българския отбор беше в състав: Димитар Ралев, Методи Методиев, Веселин Георгиев, Бисер Андонов, Николина Вълканова и Цветан Цолов.

Въпреки блестящата форма в която сме, грешки в предпоследния рунд в резултат на огромното напрежение ни коства златато в последния момент и се класирахме втори след Чешкия отбор.

Най добро класиране в индивидуалното направи Митко Ралев с 5то място. Останалите мръднахме доста назад.

При жените имаше драматичен обрат в предпоследния рунд, когато убедително водещата с голяма преднина Риманте Вербилайте направи атрактивно и доста опасно кацане с изпарашутирване от 5 - 6 метра. Резултата - сериозна контузия на левия крак, за щастие без счупване но със силно натъртване на стъпалото. За нейн късмет следващия ден беше почивен и позволи да се възстанови дотолкова че да излети и в последния рунд (подскачайки на един крак). Разумно кацане на един крак и коства загуба на златото с 20 см от Милица.

Много приятно бяхме изненадани от Българското посолство в Сараево. Нашият посланник с неговите колеги с огромен интерес следяха състезанието и на няколко пъти ни гостуваха. Изключително приятни и топли хора.


4 преглеждания0 коментари
0

+359 888 02 41 43

+359 882 26 76 23

2003- 2017 ©All rights reserved. Vertical Dimension paragliding club