Ако във вените ви тече бензин, а не кръв и искате да се докосвате до моторното летене, то курс по парапланеризъм „Парамоторен пилот“ е за Вас.  

 

За да започне този курс, курсистът трябва да има завършен курс "Начинаещ пилот".

 

Обучението включва: минимум 6 дена практически занимания, описани в методиката и теоретичен курс обхващащ лекции по: метеорология, аеродинамика, въздушно право, пилотиране и работа с екипировката, човешки фактор и самоанализ.

Обучението НЕ включва необходима екипировка.

 

За да премине успешно курс "Парамоторен пилот"  курсистът трябва да: 
 

1. Има минимум 6 дена обучение с квалифициран инструктор.

2. Да е завършил теоретичният курс и практическите упражнения, описани в  методиката .

3. Да има записани в летателната книжка минимум 10 полета с парамотор или паратрайк под контрола на инструктор.

 

Изискваме валидна застраховка ПЛАНИНСКА И МЕДИЦИНСКА (покриваща екстремни спортове) или застраховка от APPI "Temporary student".

ЦенаКурс "Начинаещ пилот" + Курс "Парамоторен пилот" = 1300 лв*

* Цената за курс за пилот на паратрайк е 1900 лв. 

 

 

Обадете ни се и ще се срещнем за първоначално интервю.

курс по парапланеризъм моторно летене па

Какво е парапланер?

За непосветените той изглежда като парашут, с тази разлика, че парашутът е предназначен за плавно спускане и меко приземяване след отварянето му, а парапланерът - за продължителни полети. Парапланерът е летателен апарат.

С него могат да се прелетят маршрути от стотици километри, при което не са нужни особени ресурси, освен подходящи метеорологични условия. Намираме подходящ хълм, вятър 3-5 м/с, желателно да е перпендикулярен и ... кеф!

Ако няма склон или хълм, не е беда.

Намираме лебедка. Въжето нежно ви изтегля на 200-300 метра в небесата и пак кеф...

Ако пък във вените ви тече бензин а не кръв, парапланерът идеално се превръща в парамотор или двуместен паратрайк.

Да, двуместен паратрайк! Вече може спокойно да заразите вашите приятели с неизлечимия вирус, наречен Авиация.

Фактически това е най - простия и евтин начин да започнете вашия път в авиацията.

курс по парапланеризъм моторно летене.jp

Парапланерът твърдо зае своето място в сърцата на любителите на авиацията. Той е лек, маневрен, ценово достъпен, буквално за всеки.

Конструкцията на парапланера е относително проста и на всеки мечтаещ да полети в небесата може да му се стори, че да се прибягва до помощта на инструктор е излишно.

НО! Тук се крият и подводните камъни.

Парапланерът е идеален и лесен за управление в елементарни метеоусловия. Но, за съжаление, много фактори като вътър, метеоторология, особености на релефа и др. правят много често полета с парапланер опасен за самоуките пилоти.

В общи линии, злополучният полет почти винаги е резултат от пропуски в обучението. Голяма част от инцидентите стават на земята, при излитане и кацане. А в самото начало на вашето обучение, вие основно се занимавате с овладяване управлението на крилото на земята - граундхендлинг.

курс по парапланеризъм.jpg

Какво е граундхендлинга?

Тази чуждица в буквален превод означава: управление на земята на парапланера.

На практика, граундхендлингът е основата, фундамента, върху който започва обучението и изграждането на начинаещия парапланерист.

Контролът на парапланера по време на граундхендлинга припокрива 70-80 % от реакциите, командите и усета при реалния полет.

От друга страна, перфектното владеене на граундхендлинга гарантира безпроблемния първи етап от полета- ИЗЛИТАНЕТО.

От моята практика като инструктор мога да кажа, че този първи елемент в курса за начинаещи е доста трудоемък и за мен, и за курсиста. Отнема 3-5 дена занимания. В това отношение в нашето училище сме безкомпромисни. Без перфектен граундхендлинг няма летене!

курс по парапланеризъм моторно летене.jp

Ние сме част от APPI.

APPI е водеща международна организация за парапланеризъм, която прилага революционна система за обучение от най - високо качество.

Основната цел на APPI e да предложи на пилотите и инструкторите световна унифицирана система за обучение. Много пилоти пътуват и APPI им дава увереност да открият качествено обучение в сертифицираните APPI училища по цял свят. APPI позволява на тези пътуващи пилоти да подобряват своите умения, където и да се намират по света.

През 2020 APPI вече има 188 училища в 50 държави и повече от 10. 000 члена в 134 различни страни.

Благодарене на качеството на обучението и авторитета на своята общност, APPI спечели доверието на голяма застрахователна компания и е способна да предложи на пилотите и инструкторите застраховка ,,Отговорност'' при ниски тарифи и добро покритие.

Курс по парапланеризъм

"Парамоторен пилот"