Парапланеризмът  Ви предлага възможността да погледнете на света от тотално различна точка.

Обучението по парапланеризъм изисква решителност и усилия, но резултатите идват много скоро и Вашият първи нисък полет ще бъде един от най внушителните моменти във Вашия живот. Този спорт е подходящ за всяка възраст и хора с различна физическа подготовка.

Ние обучаваме малки групи по 1-4 ученика и моделираме нашата учебна методика според индивидуалните особености на отделния курсист. Заниманията са гъвкави във времето и позволяват на курсистите да се обучават според тяхното свободно време. Най добрите месеци за обучение са от Август до Март включително.

 

Vertical Dimension е  част от международна асоциация APPI

APPI е водеща международна организация за парапланеризъм, която прилага революционна система за обучение от най - високо качество. Основната цел на APPI e да предложи на пилотите и инструкторите световна унифицирана система за обучение. Много пилоти пътуват и APPI им дава увереност да открият качествено обучение в сертифицираните APPI училища по цял свят. APPI позволява на тези пътуващи пилоти да подобряват своите умения, където и да се намират по света.

През 2020 APPI вече има 188 училища в 50 държави и повече от 10. 000 члена в 134 различни страни. Благодарене на качеството на обучението и авторитета на своята общност, APPI спечели доверието на голяма застрахователна компания и е способна да предложи на пилотите и инструкторите застраховка ,,Отговорност'' при ниски тарифи и добро покритие.

Курс APPI 1 Discover Pilot е първата степен в системата за обучение на APPI. Курсистът се учи да подготвя, стартира и управлява парапланера на земята (Граундхендлинг) и да направи своите първи полети от нисък хълм. През цялото време на тази степен всички полети и упражнения се изпълняват под наблюдението на инструктор.

За да завърши първата степен на обучение, курсистът трябва да има минимум 3 дена занимания със сертифициран инструктор.

Това включва: минимум 1 ден граундхендлинг, теоретичен курс и практически занимания описани в пилотската книжка в раздела APPI 1 Discover Pilot

Курс APPI 2 Explore Pilot  е нивото, където курсистът подобрява и доразвива своите умения по пътя към достигането на  нивото самостоятелен пилот. На учебния склон и под наблюдението на опитен инструктор, ученикът има възможността да лети от старта до зоната за кацане в стабилна и спокойна атмосфера.

За да започне APPI 2 Explore Pilot нивото курсистът трябва да има завършен курс APPI 1 Discover или да има квалификация от друга система за обучение, еквивалентна на FAI IPPI 1.

 

Обучението включва: теоретичен курс по метеорология, аеродинамика, въздушно право, пилотиране и работа с екипировката, човешки фактор и самоанализ. На тренировъчната площадка подобряваме уменията в граундхендлинга, високи полети и трениране на процедури по безопасност.

 

За да премине успешно APPI 2 Explore Pilot  нивото курсъстът трябва да: 
 

1. Има минимум 10 дена обучение с квалифициран инструктор  .

2. Да е завършил теоретичният курс,граундхендлинга и практическите упражнения описани в  APPI летателната книжка в раздела APPI 2 Explore Pilot .

3. Да има записани в летателната книжка минимум 10 полета от високо, под контрола на инструктор.

Ние се гордеем, че сме представители на водещи в света производители на екипировка за парапланеризъм. Екипировката, с която провеждаме обучението, е сертифицирана и подходяща за тази дейност.

Обадете ни се, ако проявявате интерес към нашето обучение, и ще се срещнем за първоначално интервю.

0

+359 888 02 41 43

+359 882 26 76 23

2003- 2017 ©All rights reserved. Vertical Dimension paragliding club