ПОЛЕТ С ПАРАПЛАНЕР ОТ ПЛАНИНА

Ти би могъл да полетиш като орел!

Погледни себе си от птичи поглед с полет в планината с парапланер! Парапланерът прилича на парашут на пръв поглед, но приликата е само визуална. За разлика от парашута, чийто дизайн е проектиран да забавя падането на тяло в атмосферата, парапланерът има свойството да планира с някакво качество и благодарение на възходящите топли потоци въздух, да се издига във височина. Пасажерът и инструкторът седят удобно и безопасно в собствени седалки (сбруи). И двете сбруи са закачени заедно една зад друга (пилот отзад, пасажер отпред) чрез система тип везни към тандемния парапланер. След кратко затичване по склона срещу вятъра, тандемният парапланер заедно с пасажерът и пилотът се отделят неусетно от земята. Тук е мястото да отбележим, че вашата роля, като тичате на излитане и кацане, е много важна за тези два етапа на полета. По врема на самия полет можете спокойно да се наслаждавате на възможността да се реете като птица.

Къде? Ние провеждаме планински полети от Витоша, в близост до София, Стара планина - района на Сопот; на хълмовете Витановци и Расник, района на Перник, и Чепан до Драгоман.

Имайте в предвид, че полета с тандемен парапланер е възможен само в идеални метеорологични условия по преценка на инструктора. Ако метео условията се влошат, междувременно, Вашия полет ще бъде отложен за друга дата удобна за вас.

  • Носете си чифт туристически обувки, които укрепват глезена, ръкавици, слънцезащитни очила, яке против вятър, и дрехи подходящи за сезона. Не се препоръчват къси панталони, но шапка и слънцезащитен крем са препоръчителни през лятото.

  • Полетът е с продължителност 10 - 30 мин., в зависимост от метеоусловията в момента на полета.

  • В цената на полетът е включено видеозаснемане с HD action cam Go Pro.

  • Има изискване относно теглото на пасажера. То трябва да бъде между 30 и 100 кг.

  • Деца на възраст между 7 и 18 години трябва да бъдат придружени от родител.

  • От съображения за сигурност и безопасност, пасажери, употребили алкохол или наркотици, няма да бъдат допуснати до полет!

  • Всички пасажери ще бъдат информирани за рисковете от полета с тандемен парапланер и ще подпишат декларация за освобождаване от отговорност. 

0

+359 888 02 41 43

+359 882 26 76 23

2003- 2017 ©All rights reserved. Vertical Dimension paragliding club