ПОЛЕТ С МОТОРЕН ПАРАПЛАНЕР

Идеална възможност за вашият първи полет!

Моторният парапланер (по-известен като паратрайк) е комбинация от парапланер и трайк с две седалки и двигател с пропелер в задната част. Това елиминира физическите усилия и изисквания към пасажера ( - например не трябва да тича на излитане и кацане) и минимизира рисковете от контузии. По време на полета вие ще сте под постоянното наблюдение на опитен пилот- паратрайка е двуместен - за пилот и пасажер. Всичко, което трябва да направите, е да се настаните удобно в седалката и да се насладите на полета.

 

Метеорологичните условия и ограниченията на този тип летателен апарат правят възможно летенето до 2-3 часа след изгерва и 2 часа преди залеза на слънцето. Това касае вашият комфорт и безопасност по време на полета. Небето е зашеметяващо красиво по време на изгрев и залез и вие ще сте щастливи, че сте направили това усилие.

 

Имайте предвид, че полета с паратрайк е възможен само в идеални метеорологични условия по преценка на инструктора. Ако метео условията се влошат, междувременно, вашият полет ще бъде отложен за друг удобен за вас ден.

Летателна площадка, от които извършваме полетите с паратрайк, се намират между с. Мрамор и  с. Доброславци, Ул. Доброславско Шосе. Излитането и кацането е от едно и също място. Това е много добра възможност за групи от желаещи да полетят. Много по-приятно е да споделите това страхотно преживяване! 

Парапланерът се пилотира от лицензиран, опитен пилот Цветан Цолов - световен шампион по парапланеризъм в дисциплината целно кацане.

 

Това е идеална възможност за хора, които имат двигателни увреждания, да изпитат насладата от летенето, тъй като полетът с паратрайк не изисква никакви физически усилия.

 

  • Носете си  ръкавици, слънцезащитни очила, яке против вятър и дрехи подходящи за сезона. Не се препоръчват къси панталони, но шапка и слънцезащитен крем са препоръчителни през лятото.

  • Продължителността на полета зависи от ваучера.

  • В цената на полетът е включено видеозаснемане с HD action cam Go Pro.

  • Има изискване относно теглото на пасажера. То трябва да бъде между 30 и 120 кг.

  • Деца на възраст между 7 и 18 години трябва да бъдат придружени от родител.

  • От съображения за сигурност и безопасност, пасажери, употребили алкохол или наркотици, няма да бъдат допуснати до полет!

  • Всички пасажери ще бъдат информирани за рисковете от полета с паратрайк и ще подпишат декларация за освобождаване от отговорност. 

0

+359 888 02 41 43

+359 882 26 76 23

2003- 2017 ©All rights reserved. Vertical Dimension paragliding club