ПОЛЕТ С ПАРАПЛАНЕР НА ЛЕБЕДКА

Изпитай магията на свободното летене!

Тандемният полет е най-добрия начин да разберете за какво върховно нещо става въпрос. Тандемният парапланер е абсолютно идентичен със соло парапланера, с изключение на по големия размер, за да се поеме допълнителната тежест на пасажера. Пасажерът и инструкторът седят в собствени седалки (сбруи), закачени заедно към тандемния парапланер чрез система тип везни. След  кратко затичване пилот и пасажер се издигат във въздуха носени от парапланера и благодарение на въжето на лебедката, което ги дърпа, плавно набират височина. Лебедката дава възможност да се излита от равнинни райони. Вашето активно участие при излитане и кацане се състои от кратко затичване. При достигане на максималната височина, пилотът се отцепва от въжето на лебедката и от този момент пасажера ще изпита усещането на свободното летене.

 

Ние предлагаме полети с тандемен парапланер на лебедка от летището до Сапарева Баня. Излитането и кацането е от едно и също място. Това е много добра възможност за групи от желаещи да полетят. Много по приятно е да споделите това страхотно преживяване!

Имайте предвид, че полета с тандемен парапланер на лебедка е възможен само в идеални метеорологични условия по преценка на инструктора. Ако метео условията се влошат, междувременно, Вашият полет ще бъде отложен за друг удобен за вас ден.

Имате ли вече подаръчен ваучер? Моля свържете се с нас 3-4 дни преди желаната от вас дата за летене. Ние ще погледнем метео прогнозата и ще ви информираме, къде и кога да дойдете.

  • Носете си чифт туристически обувки, които укрепват глезена, ръкавици, слънцезащитни очила, яке против вятър, и дрехи подходящи за сезона. Не се препоръчват къси панталони, но шапка и слънцезащитен крем са препоръчителни през лятото.

  • Полетът е с продължителност около 5 - 10 мин., в зависимост от метеоусловията в момента на полетът.

  • В цената на полетът е включено видеозаснемане с HD action cam Go Pro.

  • Има изискване относно теглото на пасажера. То трябва да бъде между 30 и 100 кг.

  • Деца на възраст между 7 и 18 години трябва да бъдат придружени от родител.

  • От съображения за сигурност и безопасност, пасажери, употребили алкохол или наркотици, няма да бъдат допуснати до полет!

  • Всички пасажери ще бъдат информирани за рисковете от полета с тандемен парапланер на лебедка и ще подпишат декларация за освобождаване от отговорност. 

​​

0

+359 888 02 41 43

+359 882 26 76 23

2003- 2017 ©All rights reserved. Vertical Dimension paragliding club