ПОЛЕТ С ПАРАПЛАНЕР НА ЛЕБЕДКА

Изпитай магията на свободното летене!

Тандемният полет е най-добрия начин да разберете за какво върховно нещо става въпрос. Тандемният парапланер е абсолютно идентичен със соло парапланера, с изключение на по-големия размер, за да се поеме допълнителната тежест на пасажера. Пасажерът и инструкторът седят в собствени седалки (сбруи), закачени заедно към тандемния парапланер чрез система тип везни. След  кратко затичване пилот и пасажер се издигат във въздуха носени от парапланера и благодарение на въжето на лебедката, което ги дърпа, плавно набират височина. Лебедката дава възможност да се излита от равнинни райони. Вашето активно участие при излитане и кацане се състои от кратко затичване. При достигане на максималната височина, пилотът се отцепва от въжето на лебедката и от този момент пасажера ще изпита усещането на свободното летене.

 

Къде? Ние предлагаме полети с тандемен парапланер на лебедка от летището до Сапарева Баня. Излитането и кацането е от едно и също място. Това е много добра възможност за групи от желаещи да полетят. Много по-приятно е да споделите това страхотно преживяване!

Имайте предвид, че полета с тандемен парапланер на лебедка е възможен само в идеални метеорологични условия по преценка на инструктора. Ако метео условията се влошат, междувременно, Вашият полет ще бъде отложен за друг удобен за вас ден.

  • Носете си чифт туристически обувки, които укрепват глезена, ръкавици, слънцезащитни очила, яке против вятър, и дрехи подходящи за сезона. Не се препоръчват къси панталони, но шапка и слънцезащитен крем са препоръчителни през лятото.

  • Полетът е с продължителност около 5 - 10 мин., в зависимост от метеоусловията в момента на полетът.

  • В цената на полетът е включено видеозаснемане с HD action cam Go Pro.

  • Има изискване относно теглото на пасажера. То трябва да бъде между 30 и 100 кг.

  • Деца на възраст между 7 и 18 години трябва да бъдат придружени от родител.

  • От съображения за сигурност и безопасност, пасажери, употребили алкохол или наркотици, няма да бъдат допуснати до полет!

  • Всички пасажери ще бъдат информирани за рисковете от полета с тандемен парапланер на лебедка и ще подпишат декларация за освобождаване от отговорност. 

​​

0

+359 888 02 41 43

+359 882 26 76 23

2003- 2017 ©All rights reserved. Vertical Dimension paragliding club